maandag 4 april 2011

Recept: "Lente Ochtend Melkschud"


Ik had nog wat oude droge vijgen liggen, verfrommeld, bejaard en behaard en ik vond het zonde om deze weg te gooien, ook omdat ik niets weggooi en omdat creativiteit de wereld kan redden bedacht ik de "Lente Ochtend Melkschud".

Men neme een kom en giet daar melk in, voeg een pakje vanillesuiker toe en de vijgen ik stukjes gesneden, ik had ook wat gedroogde abrikozen en deed er ook gebroken stukjes amandelnoot bij, dat even in de microgolfoven om de vijgen te laten openkomen door de warmte en de suiker te laten oplossen.

Dan deed ik er nog een schep speculaaspasta bij en een scheutje siroop van bij de pannenkoeken en een half kopje koude koffie dat er nog stond en dan alles goed mixen, nog melk bijvoegen naar keuze en zoetgehalte.

Finishing touch: gevierendeelde schijfjes Carrefour Discount Cakejes "Orange Sinaasappel", deze drijven dan boven en als je per hap zo'n kwartje meeneemt ..  aaaa aa haaaa aa (lange kreun)
Gewoon overzalig.

Ingrediƫnten: melk - vanillesuiker - vijgen - abrikozen - amandelnoten - speculaaspasta - siroop - koffie - Cakejes "Orange Sinaasappel".

K:)n

- laat me weten als het ook zo lekker was via e-mail of hieronder "reacties".

2 opmerkingen:

  1. ik heb net nog een variatie hierop klaargemaakt "Lente Avond Geklop" gebaseerd op bijna dezelfde ingrediƫnten maar dan voor pannenkoeken, de vijgen mixen onder de melk die je gebruikt met beetje siroop eronder en een scheutie Cubaanse rum of andere salsa gietsel. Man, vrouw, man (variatie op man, man, man) hoe lekker dattadis.

    watziterin: bloem,ei,melk,boter,vanille suiker,vijgen,mengen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik weet niet of ik het zal durven proeven want ik ben niet zo'n "toetjesmens"... maar het is in elk geval leuk om te lezen, vooral die koffie erbij. (die koekjes zijn sowieso verslavend. ik heb ze vandaag kunnen laten liggen in de Lidl.)

    BeantwoordenVerwijderen